De vanligaste frågorna

 • Vad innebär det att vara en buzzador?

  Att vara medlem hos Buzzador är helt gratis. Som medlem får du inbjudningar till att vara med i kampanjer och prova produkter. Antingen helt gratis eller så får du köpa produkter till ett väldigt förmånligt pris. Din motprestation är att testa produkten/tjänsten och sedan dela med dig av dina åsikter och erfarenheter i sociala medier, skriva recensioner och svara på frågor om vad du tycker om produkten/tjänsten. Exakt vad som gäller för varje kampanj får du information om vid kampanjens start. Se gärna #buzzador på sociala medier för inspiration från pågående kampanjer.

 • Måste jag säga bra saker om produkter jag buzzar om?

  Absolut inte! Vi uppmanar dig att vara helt ärlig i dina åsikter när du pratar om produkten/tjänsten du provar. Viktigt är att du uppger varför du pratar om produkten, att du är en buzzador och att du delar din ärliga åsikt.

 • Tar det mycket tid att vara med i en kampanj?

  Våra kampanjer har oftast en kampanjperiod på ca 4 veckor. Beroende på produkt/tjänst uppmanas/uppmuntras man göra olika aktiviteter.

 • Vilka olika kampanjtyper finns det?

  Det finns buzz-, deals, och affiliatekampanjer.

  Buzzkampanjer är gratis att vara med i. Ibland är det krav på att dela produkten på instagram, ibland måste man skriva en recension och ibland räcker det med att prova en produkt och prata med sina vänner om vad man tycker. Distribution av produkter sker antingen via posten eller digitalt i form av produktchecka

  Dealskampanjer betalar man för att vara med i. I dessa kampanjer får man möjlighet att köpa produkter till extremt rabatterade priser i utbyte mot att man ska skriva en recension om produkten.

  Affiliatekampanjer länkar till externa webshoppar/företag. Dessa kampanjer samarbetar vi med andra företag och länkar ofta till en extern sida där man har möjlighet att ta del av ett unikt erbjudande eller tjänst antingen gratis eller till ett rabatterat pris.

 • Hur går en kampanj till?

  Innan kampanjen
  Du får ett inbjudningsmail med information om nya kampanjer. Följ oss gärna på sociala medier också för info. Ansök till de som du är intresserad av via dina kampanjsidor på buzzador.com. Efter ansökningstiden får du mail om du kommit med eller inte, samt information om produktleverans.

  Under kampanjen
  ”Buzza” produkten! Med buzza menar vi att du ska posta bilder/filmer och skriva ärliga recensioner om vad du tycker. Vad som krävs i respektive kampanj framgår på kampanjsidan och i mail du får under kampanjens gång. Var tydlig med att du är med i en Buzzadorkampanj när du buzzar och dela alltid din ärliga åsikt oavsett om den är positiv eller negativ.

  Efter kampanjen
  Svara på slutrapporten när du buzzat klart. En länk skickas till dig i mail, eller så kan du hitta den på din profil. Om du inte har kunnat testa produkten svarar du bara nej på första frågan i slutrapporten, detta påverkar inte dina chanser för kommande kampanjer.

 • Vad krävs för att bli utvald till en kampanj?

  Vem som blir utvald i vilken kampanj beror helt på vilken målgrupp företaget har för produkten.
  Ofta spelar ålder, kön, svar på i urvalsfrågorna roll samt vilka sociala medier du är aktiv i, antal följare och innehåll i ditt flöde. Är det dyrare produkter som ska testas ökar kraven på att bli utvald. För att öka chanserna bör du koppla dina sociala medie-konton till din buzzprofil. Tänk också på att göra vad du förväntas göra i de kampanjer du medverkar i, då ökar chanserna att du blir vald igen!

 • Varför vill ni att jag ska länka mina sociala media konton?

  Länkar du dina konton i de sociala medier där du är aktiv ökar du dina chanser att bli utvald till kampanjer. Du behöver inte ha en öppen profil för att länka ditt konto. Skälet till att vi vill att du länkar ditt konto är så att vi ska kunna se räckvidden en kampanj har (dvs. hur många som sett de inlägg som gjorts under en viss hashtag) och kunna presentera detta för kunden. I vissa kampanjer är det krav på att ha ett länkat konto till t ex instagram för att bli utvald.

 • Vad händer om jag inte svarar på min slutrapport?

  Om du inte svarar på din slutrapport kan det påverka din chans att medverka i framtida kampanjer. Har du av någon anledning inte kunnat buzza produkten du blivit utvald för (av personliga skäl eller om du inte mottagit produkten) ska du uppge detta i slutrapporten.

 • Jag har flyttat, hur ändrar jag min adress?

  Det är viktigt att du ändrar din adress om du flyttar då vi annars kommer skicka produkter till fel adress. Du ändrar enkelt din adress i din profil när du är inloggad.

 • Jag vill avsluta mitt kontot, hur gör jag?

  Om du vill avsluta eller pausa ditt medlemskap med buzzador gör du det i din profil.

 • Hur förbereder sig Buzzador för GDPR?

  Buzzador välkomnar GDPR-lagstiftningen och ser positivt på de nya reglerna kring hur man som företag i fortsättningen ska hantera personuppgifter. Just nu håller vi på och implementerar nya rutiner och förbereder inför den nya lagen som träder i kraft 25 maj 2018 och kommer vara klara med alla ändringar och justeringar innan detta datum.

 • Annan fråga?

  Har du någon annan fråga som inte är besvarad ovan, maila gärna vår support!
  support.se@buzzador.com