De vanligaste frågorna

 • Att vara buzzador

  Vad förväntas jag göra som Buzzador?

  Som buzzador kan du delta i kampanjer genom att köpa produkter, eller genom att få kampanjerbjudanden om du har en komplett profil. Vill du delta ska du

  • själv prova produkten eller tjänsten,
  • recensera produkten eller tjänsten online och
  • slutrapportera kampanjen.

  Hur mycket tid tar det?

  Det tar i regel inte mycket tid, men det är alltid upp till dig hur omfattande du vill göra dina buzzningar. Att dela ut varuprover och prata med vänner och bekanta om produkten och göra din slutrapport är egentligen det enda obligatoriska. Vi uppmanar alla att buzza i sociala medier och delta i tävlingar. Många buzzadorer tycker att det är den absolut roligaste delen, men det är inget tvång alls.

 • Kampanjtyper

  BUZZ

  BUZZ-kampanjer kostar ingenting alls att delta i. Motprestationen för att vara med i en BUZZ-kampanj är testa produkten och berätta vad du tycker om den. Det handlar om att skriva ärliga recensioner och att buzza bland vänner (offline) och i sociala medier (online).

  När du är medlem och har en komplett ifylld medlemsprofil kan du få inbjudningar till BUZZ-kampanjer. När du fått en inbjudan kan du själv bestämma om du vill delta eller inte. När du anmält ditt intresse för en BUZZ-kampanj får du snart reda på om du blivit utvald för att delta.

  Ju mer komplett din profil är, och ju mer aktiv du är i sociala medier, desto mer ökar dina chanser att få inbjudningar.

  DEALS

  DEALS-kampanjer kan alla medlemmar delta i när som helst. Här får du köpa splitternya produkter till ett mycket lägre pris i utbyte mot dina åsikter. Du testar produkten, skriver ärliga recensioner om den och delar med dig av dina omdömen i sociala medier.

  Läs mer om DEALS och vår webbshop här.

 • Kampanjer, anmälan och deltagande

  Hur anmäler jag mig till en kampanj?

  Det finns två sorters kampanjer. BUZZ-kampanjer är gratis och dem blir du inbjuden till. DEALS-kampanjer däremot köper du som vilken vara som helst fast du får ett lägre pris. Blir du utvald till en BUZZ-kampanj dyker den upp som en inbjudan bland dina kampanjer när du är inloggad. Din inbjudan plingar också till i mejlboxen. Tycker du att produkten verkar bra, och du vill vara med, ansöker du om att medverka genom att svara på några enkla frågor.

  Varför får jag inte fler kampanjer?

  Alla buzzadorer får inte inbjudan till samma kampanjer eftersom våra kunder vänder sig till olika målgrupper. För att få inbjudan till en kampanj gäller det alltså att du stämmer in på kundens önskemål om exempelvis ålder, kön, intressen och sånt. Tänk därför på att alltid ha din profilsida uppdaterad så att du får inbjudan till kampanjer som intresserar just dig.

  Måste jag tacka ja till en inbjudan?

  Nej, det är frivilligt att vara med. Tacka nej till en kampanj eller inte svara alls påverkar inte vilka inbjudningar du får i framtiden. Vill du inte delta klickar du bara nej tack på din inbjudan eller struntar i att svara. Om du har tackat nej slipper du påminnelser om att svara på just den kampanjen.

  Vilka buzzadorer väljs ut?

  Det är viktigt att rätt buzzadorer får rätt kampanjer. Därför sker urvalet i två steg. Först väljs de buzzadorer ut som får en inbjudan. När du får en inbjudan och vill gå vidare är det dags för steg två. Då svarar du på kompletterande frågor. Om dina svar stämmer med kundens önskemål om målgrupp har du chans att komma med. Finns det fler buzzadorer än produkter så används buzzpoängen som sista urval. Flest buzzpoäng kommer först, men det är alltså inte buzzpoängen som alltid avgör.

  Hur vet jag om jag kommit med?

  Du får mejl med en bekräftelse på om du kommit med eller inte. Om du kommit med finns också information om när ditt paket förväntas komma. (Om det är en kampanj med varuprover.) Därför det bra om du använder en privat mejladress. Använder du jobbmejlen och byter jobb blir det lite knixigt.

  Hur avregistrerar jag mig från en kampanj?

  Alla kan ju ångra sig, det är lugnt. Om du tackat ja och kommit med i en kampanj som du vill avbryta måste du kontakta vår support.

 • Din profil

  Hur ändrar jag mina uppgifter?

  För att ändra dina uppgifter loggar du in, går till din profil och kollar under fliken Min story. Kom ihåg att spara storyn när du är klar.

  Varför måste ni ha personliga uppgifter?

  Uppgifter om familj och intressen behövs för att matcha dig och andra buzzadorer med kampanjer. Våra kunder har olika målgrupper. Det är vårt jobb att med så hög precision som möjligt hitta de mest lämpade personerna för att buzza deras produkter. Du måste ha en fullständigt ifylld story för att få inbjudningar till gratis BUZZ-kampanjer.

  Riskerar jag att få spam som buzzador?

  Nope, vi lämnar inte ut dina uppgifter till någon annan. Vi skickar enbart meddelanden som är individuellt riktade till dig och som behövs för vårt samarbete.

  Lämnar ni ut mina uppgifter?

  Absolut inte, vi lämnar aldrig ut dina uppgifter till någon. Kommunikationen med vår webbplats är dessutom skyddad med kryptering på samma sätt som när du betalar med kreditkort på nätet. Vi vet till exempel inte vad du har för lösenord. Det vet bara du.

 • Buzzador-paketet

  När kommer mitt paket?

  Information om ditt paket får du i bekräftelsemejlet som skickas ut när du får reda på om du kommit med i kampanjen.

  Var är mitt paket?

  Paket som har streckkoder kan spåras via en länk om du loggar och in, kollar aktuella kampanjer och klickar på hitta mitt paket.

  Vad gör jag om jag inte fått mitt paket?

  Att paketet är på väg vet du när du får en bekräftelse på att du är med i kampanjen. Paket som har streckkoder kan spåras via en länk som du ser på dina aktiva kampanjer. Paket som väger mer än 2 kg kan ibland skickas som brev. Dem kan du fråga efter på posten där paket och skrymmande brev hämtas. Lyckas du inte själv så kontakta transportföretagets kundtjänst. Kan inte de hjälpa till kontaktar du vår support.

  Vad gör jag om innehållet är fel eller skadat?

  Kontakta vår support så hjälper vi dig.

  Får jag ett nytt paket om nåt har hänt?

  Om nåt hänt med ditt paket måste du kontakta vår support och berätta det. Vanligtvis har vi inte möjlighet att skicka nya paket men vi hjälper till med reklamationer.

  Hur skickas kyl- och frysvaror?

  Svenska paket med kyl- och frysvaror transporteras i kyllådor med frysklampar ända hem till din dörr. Därför måste du ange din portkod eller trappuppgång i din profil. Paketet lämnas utanför dörren om du inte är hemma. Se därför gärna till att du eller någon annan kan ta hand om paketet när det kommer.

  Vad gör jag om jag inte kan hämta ut mitt paket?

  Kontakta vår support så ser vi hur vi kan lösa det.

  Får jag behålla varorna jag provar?

  De flesta kampanjer innehåller varor för dig att prova och prover du ska dela ut till dina vänner. Dem får du givetvis behålla. I undantagsfall med väldigt dyra produkter ska de returneras efter testperioden. Men den informationen framgår tydligt i både inbjudan och kampanjinformation.

  Vad gör jag om jag flyttar?

  Vi kan inte ändra adressen efter att du anmält dig till kampanjen. Se till att du har rätt adress inlagd från början. Om du är osäker på vilken adress som gäller beroende på när paketet kommer fram kan du kontakta supporten för mer exakt leveransdatum.

 • Delta i en kampanj

  Vad innebär det att buzza en kampanj?

  När du tagit del av kampanjmaterialet och läst igenom buzzador-foldern provar du produkten eller tjänsten och bildar dig en uppfattning om den. Dela också ut eventuella varuprover till vänner och pratar med vänner och bekanta om produkterna. Medan kampanjen pågår kan du recensera produkten. Klicka på skriv recensioner bland dina aktiva kampanjer. Du kan också posta med hashtaggen i sociala medier och ofta finns dessutom en tävling du kan delta i. När kampanjperioden börjar närma sig sitt slut svarar klickar du på slutrapportera och svarar på frågorna där.

  Vad förväntas jag att göra när jag buzzar?

  Att buzza handlar om att få igång snacket om produkten. Du ska på ett för dig naturligt sätt se till att dina vänner och bekanta får information om produkten eller tjänsten och får chans att prova den. För att kunna göra det på ett bra sätt ska du prova själv först och läsa allt kampanjmaterial noga så du har något spännande att berätta.

  Ska jag tala om att jag är en Buzzador?

  Ja, det är ett krav att du berättar att du är en buzzador. Det är inget negativt utan upplevs spännande och att alla förstår att du har något särskilt att berätta.

  Måste jag prata positivt om en produkt?

  Att buzza handlar om att uttrycka sin ärliga åsikt och diskutera med sina vänner. En dålig produkt riskerar dålig buzz och du ska som buzzador aldrig ljuga om dina åsikter. Om du från början inte tror att du kommer att gilla produkten är det bättre att inte tacka ja till kampanjen.

  Vad gör jag om jag inte gillar produkten?

  Redan vid inbjudan ska du tacka nej till att delta om du inte gillar produkten eller exempelvis är allergisk. Om du känner att du inte gillar produkten och inte känner dig bekväm i att buzza den till dina vänner kan du kontakta supporten. Är det däremot en situation där du t ex inte gillar smaken på en produkt kanske dina vänner gillar den och då kan du buzza ändå.

  Ska jag slutrapportera även om jag inte tog emot mitt paket?

  Meddela först supporten att du inte fått ditt paket. Gå sedan in i slutrapporten och ange nej på första frågan som är mottog du ditt paket? Du behöver då inte svara på de andra frågorna och du får ändå godkänt för kampanjen.

 • Rapportering

  Hur rapporterar jag?

  När kampanjperioden börjar närma sig sitt slut svarar du på frågorna i slutrapporten. Du får ett mejl när det är dags för slutrapport.

  När ska slutrapporten vara inne?

  Datumet står i ditt bekräftelsemejl du fått om kampanjen. Du hittar det också på din profilsida.

  Vad används rapporterna till?

  Slutrapporterna används till att få in så mycket information som möjligt om din upplevelse av produkten eller tjänsten till vår uppdragsgivare för kampanjen. Din personliga upplevelse har betydelse.

  Vad händer om jag inte rapporterar i tid?

  Rapportera så snabbt som möjligt. Dröjer det mer än några dagar eller en vecka efter sista datum riskerar du att inte få några nya inbjudningar i framtiden. Om det finns särskilda skäl så hör av dig till vår support.

  Vad gör jag om länken till rapporten inte funkar?

  Vanligaste orsaken är att du redan har rapporterat. Kolla på kampanjen i din profil om den redan står märkt som rapporterad. Prova också med att stänga din webbläsare och öppna den igen (t ex Internet Explorer eller Firefox) och börja om. Kontakta supporten om det ändå inte går.

  Ska jag rapportera om jag inte fått mitt paket?

  Meddela först supporten att du inte fått ditt paket. Gå sedan in i slutrapporten och ange nej på första frågan som är mottog du ditt paket? Du behöver då inte svara på de andra frågorna och du får ändå godkänt för kampanjen.

  Hur mycket ska jag skriva på de öppna frågorna?

  Det är inget krav att att du fyller hela utrymmet. Viktigare är att tänka till om vad du vill förmedla. Tänk på att produkt- eller marknadschef hos producenten kommer att läsa vad du skrivit. Skulle utrymmet inte räcka till kan du skriva ett separat dokument och mejla det.

  Varför måste man rapportera kampanjer?

  För att vi ska kunna se om du utfört ditt uppdrag som buzzador och få in dina åsikter om produkten eller tjänsten. Vi förmedlar därefter dina åsikter till vår uppdragsgivare.

 • Värva nya buzzadorer

  Får jag poäng för värvningen?

  När någon registrerar sig och angivit ditt användarnamn som värvad av.., syns de i listan under fliken värvningar i din profil. Kom ihåg att om någon blivit inbjuden av mer än en person är det inte garanterat att de använder just din länk.

  Hur värvar jag fler buzzadorer?

  Gå till fliken värvningar i din profil. Där bjuder du in en kompis genom att skriva in hens mejladress. Vill du bjuda in fler vänner skriver du semikolon (;) mellan mejladresserna. Inbjudna vänner står i listan tills de blivit medlemmar eller tas bort på grund av att tiden gått ut.

 • Inspiration

  Var finns buzztips från andra buzzadorer?

  Kolla hashtaggen #buzzador i alla sociala medier. Kolla exempelvis Instagram och Youtube. För att få buzzidéer kan du alltid spana in kampanjer där eller bara googla. Du kan också surfa vidare på kampanjspecifika hashtaggar. Följ andra buzzadorer på Instagram eller deras Youtubekanaler där buzzningar ofta postas.