Hva medlemmene lurer på

 • Inspirasjon

  Hvor finner jeg buzztips fra andre buzzadorer?

  Sjekk hashtag #buzzador i alle sosiale medier, for eksempel Instagram og YouTube. For å få buzzideer, kan du alltid sjekke ut kampanjer der eller bare google. Du kan også surfe videre på kampanjespesifikke hashtags. Følg andre buzzadorer på Instagram eller deres YouTube-kanaler hvor buzzbilder og filmer ofte blir postet.

 • Kampanjer, påmelding og deltakelse

  Hvordan melder jeg meg på en kampanje?

  Det er to typer kampanjer. BUZZ-kampanjer er gratis og de blir du invitert til. I DEALS-kampanjer derimot kjøper du en vare som alle andre, men du får en lavere pris. Dersom du blir utvalgt til en BUZZ-kampanje viser den seg som en invitasjon blant dine kampanjer når du er pålogget. Invitasjonen plinger også i mailboksen din. Synes du at produktet virker bra, og du ønsker å være med, søker du om å delta ved å svare på noen enkle spørsmål.

  Hvorfor får jeg ikke flere kampanjer?

  Alle buzzadorer får ikke invitasjon til samme kampanjer fordi våre kunder ønsker å nå ut til ulike målgrupper. For å få invitasjon til en kampanje gjelder det at du passer inn i kundens ønskemål om for eksempel alder, kjønn, interesser og liknende. Husk derfor å holde profilen din oppdatert til enhver tid slik at du mottar invitasjoner til kampanjer som interesserer akkurat deg.

  Må jeg takke ja til en invitasjon?

  Nei, det er valgfritt å delta. Å takke nei til en kampanje eller ikke svare i det hele tatt vil ikke påvirke hvilke invitasjoner du får i fremtiden. Ønsker du ikke å delta svarer du bare nei takk til invitasjonen eller lar være å svare. Hvis du har takket nei, slipper du påminnelser om å svare på akkurat den kampanjen.

  Hvilke buzzadorer velges ut?

  Det er viktig at rett buzzadorer får rett kampanjer. Derfor skjer utvalget i to trinn. Først velges de buzzadorer som får en invitasjon. Når du mottar en invitasjon, og ønsker å gå videre, er det tid for neste trinn. Da skal du svare på kompletterende spørsmål. Hvis svarene dine matcher kundens ønskemål om målgruppe har du sjanse til å komme med. Dersom det er flere buzzadorer enn produkter, så brukes buzzpoengene i det endelige valget. Flest buzzpoeng kommer først, men det er altså ikke buzzpoengene som alltid er avgjørende.

  Hvordan vet jeg om jeg har kommet med?

  Du får e-post med en bekreftelse på om du har kommet med eller ikke. Hvis du har kommet med får du også informasjon om når pakken er forventet, (dersom det er en kampanje med vareprøver). Derfor er det bra hvis du bruker en privat e-postadresse. Bruker du jobbmail og bytter jobb blir det litt innviklet.

  Hvordan avregistrerer jeg meg fra en kampanje?

  Alle kan angre seg, så det er greit. Hvis du har takket ja og har blitt utvalgt til en kampanje som du vil avbryte, må du ta kontakt med vår support. De vil hjelpe deg videre.

 • Kampanjetyper

  BUZZ

  BUZZ-kampanjer koster ingenting å delta i. Det du må gjøre for å være med i en BUZZ-kampanje er å teste produktet og fortelle hva du synes om det. Det handler om å skrive ærlige anmeldelser og buzze blant venner (offline) og i sosiale medier (online).

  Når du er medlem og har en ferdig utfylt medlemsprofil, kan du få invitasjoner til BUZZ-kampanjer. Når du får en innbydelse kan du selv bestemme om du vil delta eller ikke. Når du har meldt din interesse for en BUZZ-kampanje, får du etter et par dager vite om du har blitt utvalgt til å delta.

  Jo mer komplett profilen din er, og jo mer aktiv du er i sosiale medier, jo mer øker sjansene dine for å få invitasjoner.

  DEALS

  DEALS-kampanjer kan alle medlemmer delta i når som helst. Her får du kjøpe splitter nye produkter til en mye lavere pris i bytte mot dine meninger. Du tester produktet, skriver ærlige anmeldelser om det og deler dem på sosiale medier.

  Les mer om nettbutikken her.

 • Din profil

  Hvordan endrer jeg mine opplysninger?

  For å endre opplysningene dine, logger du inn, går til profilen din og endrer under fliken Innstillinger. Husk å lagre endringene når du er ferdig.

  Hvorfor må dere ha mine personlige opplysninger?

  Opplysninger om familie og interesser trenger vi for å matche deg og andre buzzadorer med kampanjer. Kundene våre har ulike målgrupper. Det er vår jobb, med så høy presisjon som mulig, å finne de mest egnede personene til å buzze deres produkter. Du må ha en fullstendig utfylt profil for å få invitasjoner til gratis BUZZ-kampanjer.

  Risikerer jeg å få spam som buzzador?

  Nix, vi avslører ikke dine opplysninger til noen andre. Vi sender kun meldinger som er individuelt rettet mot deg og som er nødvendig for vårt samarbeid.

  Gir dere mine opplysninger til andre?

  Absolutt ikke, vi vil aldri avsløre dine opplysninger til noen. Kommunikasjonen med våre nettsider er dessuten beskyttet av kryptering på samme måte som når du betaler med kredittkort på nettet. Vi vet for eksempel ikke hva passordet ditt er. Det er det bare du som vet.

 • Buzzador-pakken

  Når kommer pakken min?

  Informasjon om pakken din får du i e-postbekreftelsen som sendes ut når du får vite om du har kommet med i kampanjen.

  Hvor er pakken min?

  Pakker som har strekkoder kan spores via en link som du finner når du logger inn på din profil, sjekker gjeldende kampanjer og klikker på leveringsstatus.

  Hva gjør jeg hvis jeg ikke har fått pakken min?

  At pakken er på vei vet du når du får en bekreftelse på at du er med i kampanjen. Pakker som har strekkoder kan spores via en link som du finner på dine aktive kampanjer. Pakker som veier mer enn 2 kg kan noen ganger bli sendt som brev i posten. Du kan spørre etter dem på postkontoret hvor pakker og store brev hentes. Hvis du ikke lykkes, ta kontakt med transportørens kundeservice. Kan ikke de heller hjelpe til, kontakter du vår support.

  Hva gjør jeg hvis innholdet er feil eller skadet?

  Kontakt vår support så hjelper vi deg.

  Får jeg en ny pakke dersom noe har skjedd?

  Hvis noe har skjedd med pakken din, vennligst ta kontakt med vår support. Vi har som oftest ingen muligheter til å sende ut ny pakke, men vi hjelper til med reklamasjoner.

  Hvordan sendes kjøle- og frossenvarer?

  Norske pakker med kjøle- og frossenvarer blir transportert i kjølebokser med kjøleelement hele veien til din dør. Derfor må du oppgi portkode eller etasje i din profil. Pakken settes utenfor døren dersom du ikke er hjemme, evt leverers inn på nærmeste utleveringssted. Sørg gjerne for at du eller noen andre kan ta hånd om pakken når den kommer.

  Hva gjør jeg hvis jeg ikke har mulighet til å hente pakken min?

  Kontakt vår support så ser vi hvordan vi kan løse det.

  Får jeg beholde varene jeg prøver?

  I de fleste kampanjer er det produkter du skal teste og vareprøver du skal dele ut til vennene dine. De får du naturligvis beholde. I unntakstilfeller med svært dyre produkter skal de returneres etter testperioden. Men da er denne informasjonen tydelig både i invitasjon og kampanjeinformasjon.

  Hva skal jeg gjøre hvis jeg flytter?

  Vi kan ikke endre adressen din etter at du har meldt deg på kampanjen. Kontroller derfor at du har lagt inn korrekt adresse fra begynnelsen. Hvis du er usikker på hvilken adresse som gjelder avhengig av når pakken ankommer, kan du kontakte vår support for mer eksakt leveringsdato.

 • Delta i en kampanje

  Hva betyr det å buzze en kampanje?

  Når du har mottatt kampanjemateriell og lest gjennom buzzador-brosjyren, prøver du produktet eller tjenesten og danner deg din egen mening. Del også ut eventuelle vareprøver til venner og prat med venner og bekjente om produktene. Mens kampanjen pågår, kan du skrive en omtale om produktet. Klikk på buzz under aktuelle kampanjer i profilen din. Du kan også poste innlegg med hashtag i sosiale medier, og ofte er det også en konkurranse du kan delta i. Når kampanjeperioden nærmer seg slutten svarer du på spørsmålene i sluttrapporten.

  Hva forventes av meg når jeg buzzer?

  Å buzze handler om å få i gang praten om produktet. Du skal på en naturlig måte sørge for at dine venner og bekjente får informasjon om produktet eller tjenesten, og får sjansen til å prøve det. For å kunne gjøre det på en god måte, bør du prøve selv først og lese alt kampanjemateriell nøye slik at du har noe spennende å fortelle.

  Skal jeg fortelle at jeg er en buzzador?

  Ja, det er et krav at du forteller at du er en buzzador. Det er ikke noe negativt, men oppleves som spennende og alle forstår at du har noe spesielt å fortelle.

  Må jeg snakke positivt om et produkt?

  Å buzze handler om å uttrykke sin ærlige mening og diskutere med venner. Et dårlig produkt risikerer dårlig buzz, og du skal som buzzador aldri lyve om dine meninger. Hvis du i utgangspunktet tror du ikke kommer til å like produktet, er det bedre å takke nei til kampanjen.

  Hva gjør jeg hvis jeg ikke liker produktet?

  Allerede i invitasjonen skal du takke nei til å delta hvis du ikke liker produktet eller for eksempel er allergisk. Hvis du føler at du ikke liker produktet, og ikke føler deg komfortabel med å buzze den til vennene dine, kan du ta kontakt med vår support. Men hvis det for eksempel er en situasjon der du ikke liker smaken av et produkt, kanskje vennene dine liker den, og da kan du buzze allikevel.

  Skal jeg gjøre sluttrapporten selv om jeg ikke fikk pakken min?

  Vennligst gi beskjed til vår support først om at du ikke har mottatt pakken. Deretter åpner du sluttrapporten, og svarer nei på første spørsmål som er «mottok du pakken din»? Du trenger ikke å svare på de andre spørsmålene, og du får fortsatt godkjent for kampanjen.

 • Rapportering

  Hvordan rapporterer jeg?

  Når kampanjeperioden nærmer seg slutten svarer du på spørsmålene i sluttrapporten. Du får en e-post når tiden er inne.

  Når skal sluttrapporten være inne?

  Datoen står i e-postbekreftelsen du fikk om kampanjen. Du vil også finne det på din profilside.

  Hva brukes rapportene til?

  Sluttrapportene brukes til å få mest mulig informasjon om din erfaring med produktet eller tjenesten slik at vi kan formidle det til våre oppdragsgivere for kampanjen. Din personlige erfaring er betydningsfull.

  Hva skjer hvis jeg ikke rapporterer i tide?

  Rapporter så raskt som mulig. Hvis det drøyer mer enn noen dager eller en uke etter fristen, risikerer du å ikke få noen nye invitasjoner i fremtiden. Dersom det foreligger spesielle årsaker, vennligst ta kontakt med vår support.

  Hva gjør jeg hvis linken til rapporten ikke fungerer?

  Den vanligste årsaken er at du allerede har rapportert. Sjekk kampanjen i profilen din om den allerede er merket som rapportert. Prøv også å lukke nettleseren og åpne den igjen (f.eks. Internet Explorer eller Firefox) og start på nytt. Kontakt vår support support hvis du fortsatt ikke får det til.

  Skal jeg rapportere selv om jeg ikke har mottatt pakken min?

  Først gir du beskjed til vår support at du ikke har mottatt pakken. Deretter åpner du sluttrapporten og svarer nei på første spørsmål som er «mottok du pakken din?» Du trenger ikke å svare på de andre spørsmålene, og du får fortsatt godkjent for kampanjen.

  Hvor mye skal jeg skrive på de åpne spørsmålene?

  Det er ikke noe krav om at du fyller hele plassen. Det er viktigere å tenke på hva du ønsker å formidle. Husk at produkt- eller markedssjefen hos produsenten kommer til å lese hva du har skrevet. Skulle plassen ikke være stor nok, kan du skrive et eget dokument og sende det på e-post.

  Hvorfor må jeg rapportere kampanjer?

  For at vi skal være i stand til å se om du har utført oppdraget som buzzador og få dine meninger om produktet eller tjenesten. Vi formidler deretter dine synspunkter til våre oppdragsgivere.

  Verve nye buzzadorer

  Får jeg poeng for vervninger?

  Når noen registrerer seg og taster inn ditt navn, vises de i listen under fliken vervninger i profilen din. Husk at hvis noen har blitt invitert av fler enn én person, er det ikke garantert at de bruker akkurat din link.

  Hvordan verver jeg flere buzzadorer?

  Gå til fliken vervninger i profilen din. Der inviterer du en venn ved å skrive inn hans/hennes e-postadresse. Ønsker du å invitere flere venner, skriver du et semikolon (;) mellom e-postadressene. Inviterte venner står i listen til de blir medlemmer, eller fjernes på grunn av at tiden har gått ut.

 • Å være buzzador

  Hva forventes av meg som buzzador?

  SSom buzzador kan du delta i kampanjer ved å kjøpe produkter, eller ved å få kampanjetilbud dersom du har en komplett profil. Hvis du ønsker å delta skal du

  • Selv prøve produktet eller tjenesten.
  • Omtale produktet eller tjenesten online.
  • Sluttrapportere kampanjen.

  Hvor mye tid vil det ta?

  Det tar som regel ikke mye tid, men det er alltid opp til deg hvor omfattende du ønsker å gjøre dine buzztilfeller. Å dele ut vareprøver, snakke med venner og bekjente om produktet og besvare sluttrapporten er egentlig det eneste obligatoriske. Vi oppfordrer alle til å buzze i sosiale medier og delta i konkurranser, og mange buzzadorer synes det er den absolutt beste delen, men det er ingen tvang i det hele tatt.