Hva medlemmene lurer på

 • Hva innebærer det å være en buzzador?

  Det er helt gratis å være medlem hos Buzzador. Som medlem får du invitasjoner til å være med på kampanjer og prøve produkter. Enten helt gratis, eller ved å få kjøpe produkter til en veldig gunstig pris. Til gjengjeld må du teste produktene/tjenestene og deretter dele meningene og erfaringene dine på sosiale medier, skrive anmeldelser og svare på spørsmål om hva du synes om produktene/tjenestene. Nøyaktig hva som gjelder for hver kampanje, får du vite når kampanjen starter. Se gjerne #buzzador på sosiale medier for å få inspirasjon fra kampanjer som pågår.

 • Må jeg si noe positivt om produkter jeg buzzer om?

  Absolutt ikke! Vi oppfordrer deg til å si din helt ærlige mening når du snakker om produktene/tjenestene du prøver. Det er viktig at du oppgir hvorfor du snakker om produktene, at du er buzzador og at du deler din ærlige mening.

 • Tar det mye tid å være med i en kampanje?

  Våre kampanjer har som regel en kampanjeperiode på ca. 4 uker. Avhengig av produkt/tjeneste oppfordres/oppmuntres du til å utføre forskjellige aktiviteter.

 • Hvilke typer kampanjer finnes?

  Buzz
  I Buzz-kampanjene får du teste produkter kostnadsfritt. I bytte ønsker vi din ærlige mening om produktet/produktene.
  I de fleste tilfellene betyr dette at du må:
  – dele et innlegg på sosiale medier
  – skrive en anmeldelse av produktet på buzzador.com
  – svare på en sluttrapport når kampanjen er over
  Vanlige Buzz-kampanjer kan være produkter innenfor kategoriene mat, hjem og skjønnhet/helse.

  R&R (Ratings&Reviews)
  I R&R-kampanjene får du teste produkter kostnadsfritt. I bytte ønsker vi din ærlige mening om produktet, med fokus på anmeldelser.
  I en R&R-kampanje må du:
  – skrive anmeldelser av produktet på lenkene du får oppgitt i løpet av kampanjeperioden
  – svare på en sluttrapport når kampanjen er over
  Vanlige R&R-kampanjer gjelder vanligvis produkter i et litt dyrere prisområde (enn Buzz) og ofte elektroniske produkter innenfor
  kategoriene hjem, skjønnhet/helse og hygiene. Det er ikke tillatt å selge produktet innen 6 måneder etter kampanjen.

  Deals
  I Deals-kampanjene kan du få spesialtilbud på et produkt eller en tjeneste. Dette betyr at du kan få tilbud om å kjøpe et produkt til redusert pris eller teste en tjeneste i en periode enten kostnadsfritt eller medrabatt. Hva som kreves av deg, varierer fra kampanje til kampanje. Det viktigste er som regel å dele innlegg på sosiale medier eller å skrive anmeldelser. Vanlige Deals-kampanjer kan gjelde produkter av høy verdi (for eksempel en TV) eller abonnementstjenester for for eksempel bøker, filmer/TV-serier eller telefonabonnementer. Det er ikke tillatt å selge produktet innen 6 måneder etter kampanjen.

  MI (Micro Influencer)
  Micro Influencer-kampanjene er rettet mot de som har mange følgere på sosiale medier (særlig på Instagram og YouTube).
  I disse kampanjene får du ett eller flere produkter (kanskje i forskjellige kategorier og prisområder).
  I bytte signerer du en digital kontrakt der du lover å dele X antall innlegg på sosiale medier om produktet/produktene der du sier din ærlige mening. Fokus for disse kampanjene er at du lager fint og kreativt innhold (bilder/videoer), får folk til å registrere seg for en tjeneste eller genererer salg på en ekstern nettbutikk.

  MI+ (Micro Influencer+)
  MI+-kampanjer fungerer på samme måte som vanlige MI-kampanjer. Forskjellen er at +-kampanjer er rettet mot profesjonelle influencere som
  kan fakturere oppdraget. For å delta i disse må du kunne fakturere oppdraget og ha et firma med registrert organisasjonsnummer som
  betaler foretaksskatt, eller du må bruke en faktureringstjeneste.
  I disse (eksklusive) tilfellene får du betalt for å delta i kampanjer.

 • Hvordan foregår en kampanje?

  Før kampanjen
  Du får en invitasjon på e-post med informasjon om nye kampanjer. Følg oss gjerne på sosiale medier også for å få informasjon. På kampanjesidene dine på buzzador.com søker du om å bli med på de du er interessert i. Etter søknadsfristen får du e-post med beskjed om du har kommet med eller ikke, samt informasjon om produktleveranse.

  Under kampanjen
  «Buzze» om produktet! Med buzze mener vi at du skal legge ut bilder/film og skrive ærlige anmeldelser om hva du synes. Hva som kreves i den aktuelle kampanjen, beskrives på kampanjesiden og i e-post som du får i løpet av kampanjen. Vær tydelig på at du er med i en Buzzador-kampanje når du buzzer, og del alltid din ærlige mening, uansett om den er positiv eller negativ.

  Etter kampanjen
  Svar på sluttrapporten når du er ferdig med å buzze. Du får tilsendt en kobling på e-post, eller du kan finne den på profilen din. Hvis du ikke har kunnet teste produktet, svarer du bare nei på første spørsmål i sluttrapporten. Dette påvirker ikke mulighetene dine for kommende kampanjer.

 • Hva kreves for å bli valgt ut til en kampanje?

  Hvem som blir valgt ut til hvilken kampanje, avhenger helt av hvilken målgruppe bedriften har for produktet.
  Ofte spiller alder, kjønn og svar på utvalgsspørsmålene en rolle, samt hvilke sosiale medier du er aktiv på, antall følgere og innhold i feeden din. Er det dyrere produkter som skal testes, øker kravene for å bli valgt ut. For å øke sjansene bør du koble sosiale medier-kontoene dine til buzzprofilen din. Husk også å gjøre det som forventes av deg i kampanjene du deltar i. Da øker sjansene for at du blir valgt igjen!

 • Hvorfor vil dere at jeg skal koble til sosiale medier-kontoene mine?

  Kobler du til kontoene dine på sosiale medier der du er aktiv, øker du sjansen for å bli valgt ut til kampanjer. Du behøver ikke å ha en åpen profil for å koble til kontoen. Grunnen til at vi vil at du skal koble til kontoen, er for at vi skal kunne se hvor stor rekkevidde en kampanje har (dvs. hvor mange som har sett innlegg som er lagt ut med en bestemt hashtag), og presentere dette for kunden. I noen kampanjer er det krav til at du har koblet kontoen til for eksempel Instagram for å bli valgt ut.

 • Hva skjer hvis jeg ikke svarer på sluttrapporten?

  Hvis du ikke svarer på sluttrapporten, kan det påvirke sjansen din til å delta i fremtidige kampanjer. Hvis du av en eller annen grunn ikke kunne buzze produktet du er valgt ut til (av personlige årsaker eller hvis du ikke har mottatt produktet), skal du oppgi dette i sluttrapporten..

 • Jeg har flyttet. Hvordan endrer jeg adressen min?

  Det er viktig at du endrer adressen din hvis du flytter, slik at vi ikke sender produkter til feil adresse. Du kan enkelt endre adresse i profilen din når du er logget på.

 • Jeg vil avslutte kontoen min. Hvordan gjør jeg det?

  Hvis du vil avslutte Buzzador-medlemskapet eller sette det på pause, gjør du det i profilen din.

 • Hvordan forbereder Buzzador seg på GDPR?

  Buzzador ønsker GDPR-lovgivningen velkommen og ser positivt på de nye reglene for hvordan bedrifter skal håndtere personlige opplysninger fremover. Akkurat nå er vi i ferd med å implementere nye rutiner og forberede oss til den nye loven som trår i kraft 25. mai 2018, og vi kommer til å være ferdige med alle endringer og justeringer innen denne datoen.

 • Andre spørsmål?

  Har du noen andre spørsmål som ikke besvares ovenfor, kan du gjerne sende e-post til support!
  hello@buzzador.com