Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Inspiraatio

  Mistä löydän muiden buzzadorien buzzvihjeitä?

  Kokeile #buzzador hashtagia eri sosiaalisen median kanavilla, esimerkiksi InstagramissaYoutubessa. Löydät sieltä paljon buzzideoita eri kampanjoihin. Voit myös googlettaa niitä tai surffata eteenpäin käyttämällä kunkin kampanjan omaa hashtagia. Seuraa muita buzzadoreja Instagramissa tai heidän Youtube-kanavillaan. Buzzadorit jakavat usein kuvia ja videoita siellä.

  Kampanjat, ilmoittautuminen ja olallistuminen

  Kuinka ilmoittaudun kampanjaan?

  Kampanjoita on kahdenlaisia. BUZZ-kampanjat ovat ilmaisia ja saat niihin kutsun. DEALS-kampanjoissa sen sijaan ostat tuotteen, mutta alennettuun hintaan. Kun sovit jonkin BUZZ-kampanjan kohderyhmään, näet sen omien kampanjoidesi joukossa kutsu-muodossa. Kampanjakutsu lähetetään myös sähköpostiisi. Jos tuote vaikuttaa sinusta mielenkiintoiselta, haet kampanjaan vastaamalla muutamaan lyhyeen kysymykseen.

  Miksi en saa lisää kampanjoita?

  Kaikki buzzadorit eivät saa kutsua kaikkiin kampanjoihin, koska asiakkaamme valitsevat kampanjoilleen eri kohderyhmiä. Kun juuri sinä saat kampanjakutsun johonkin kampanjaan, sovit tällöin asiakkaamme toiveisiin esimerkiksi iän, sukupuolen, mielenkiinnon kohteiden jne. osalta. Muistathan päivittää profiiliasi tasaisin väliajoin, jotta saat juuri sinua kiinnostavia kampanjakutsuja.

  Pitääkö minun vastata kyllä kutsuun?

  Ei, osallistuminen on vapaaehtosita. Ei-vastaus tai vastaamatta jättäminen kampanjakutsuun ei vaikuta mahdollisuuksiisi saada uusia kutsuja tulevaisuudessa. Jos et halua osallistua, vastaa ei tai jätä kokonaan vastaamatta. Ei-vastauksen jälkeen et saa muistutuksia juuri siihen kampanjaan.

  Ketkä buzzadoreista pääsevät mukaan?

  On tärkeää että juuri oikeat buzzadorit saavat heille sopivia kampanjoita. Tämän vuoksi esivalinta tehdään kahdessa osassa. Ensin valitaan ne buzzadorit, jotka saavat kampanjakutsun. Saatuasi kampanjakutsun ja jos haluat päästä eteenpäin on toisen vaiheen vuoro. Vastaat tuolloin täydentäviin kysymyksiin. Jos vastauksesi sopivat yhteen asiakkaamme toiveiden kanssa kampanjan kohderyhmästä, on sinulla mahdollisuus päästä mukaan. Jos buzzadoreja on enemmäin kuin tarjolla olevia tuotteita, käytetään loppuvalinnassa myös buzzpisteitä. Eniten buzzpisteitä omaava tulee ensin, mutta buzzpisteillä ei siis ole läheskään aina vaikutusta.

  Mistä tiedän pääsinkö mukaan?

  Saat meiltä viestin sähköpostitse, jossa kerromme pääsitkö mukaan vai et. Jos pääsit mukaan, saat myös tiedon, milloin pakettisi odotetaan saapuvan perille. (Jos kyse on kampanjasta, jossa on tuotenäytteitä.) Siksi on hyvä, jos käytät henkilökohtaista sähköpostiosoitetta. Jos käytät työsähköpostia ja vaihdat työtä, tiput kärryiltä.

  Kuinka pääsen pois kampanjasta?

  Kaikki voivat muuttaa mieltään. Jos olet vastannut kyllä ja päässyt mukaan kampanjaan, tulee sinun ottaa yhteyttä tukeemme.

 • Kampanjatyyppi

  BUZZ

  BUZZ-kampanjoihin osallistuminen ei maksa mitään. Vastapalveluksena BUZZ-kampanjaan osallistumisesta kokeilet tuotetta ja kerrot mitä pidät siitä. Kirjoitat rehellisiä tuotearvosteluja ja buzzaat ystävillesi (offlinessa) ja sosiaalisen median kanavilla (onlinessa).

  Kun olet jäsen ja profiilisi on täysin valmis, voit saada kutsuja BUZZ-kampanjoihin. Saatuasi kutsun, voit itse valita, haluatko osallistua siihen vai et. Muutama päivä tämän jälkeen saat tietää, oletko päässyt mukaan tähän BUZZ-kampanjaan.

  Mitä valmiimpi profiilisi sinulla on ja mitä aktiivisempi olet sosiaalisessa mediassa, sitä suuremmat ovat mahdollisuutesi päästä mukaan kampanjoihin.

  DEALS

  DEALS-kampanjoihin voivat kaikki osallistua milloin vain. Voit ostaa upouusia tuotteita erikoistarjouksin kertoessasi mielipiteitäsi vastapalveluksena. Kokeilet tuotetta, kirjoitat rehellisiä tuotearvosteluja siitä ja jaat arvioitasi sosiaalisessa mediassa.

  Lue lisää verkkokaupastamme täällä.

  Profiilisi

  Kuinka muutan tietojani?

  Muuttaaksesi tietojasi, kirjaudu sisään, mene profiiliisi ja asetukset-välilehden alle. Muistathan tallentaa muutokset, kun olet valmis.

  Miksi minun täytyy antaa henkilökohtaisia tietoja?

  Perhesuhteet ja mielenkiinnonkohteet ovat tietoja, joita tarvitsemme sovittaessamme sinua yhteen muiden buzzadorien kanssa eri kampanjoihin. Asiakkaamme etsivät eri kohderyhmiä. Meidän tehtävämme on löytää niin tarkkaan kuin vain mahdollista juuri heidän tuotteillensa parhaiten sopivat buzzadorit. Profiilisi tulee olla valmis, jotta voit saada kutsuja BUZZ-kampanjoihin.

  Tulenko saamaan roskapostia buzzadorilta?

  Et, me emme jaa tietojasi kenellekään. Lähetämme sinulle ainoastaan henkilökohtaisesti sovitettuja viestejä, jotka ovat tärkeitä yhteistyömme osalta.

  Jaatteko tietojani muille?

  Emme koskaan jaa tietojasi muille. Verkkosivuillamme tapahtuva kommunikaatio on salattu samalla tavalla kuin maksaessasi luottokortilla verkossa. Me emme esimerkiksi tiedä salasanaasi. Vain sinä tiedät sen.

 • Buzzador-paketti

  Milloin saan pakettini?

  Pakettiasi koskevan tiedon saat vahvistusviestissä, joka lähetetään, kun pääset mukaan kampanjaan.

  Missä pakettini on?

  Voit seurata viivakoodillisen paketin kulkua, kun kirjaudut sisään omaan profiiliisi, menet kyseisen kampanjan alle ja klikkaat paketinseurantalinkkiä.

  Mitä teen, jos en saa pakettiani?

  Saadessasi vahvistuksen kampanjaan pääsystä, tiedät, että pakettisi on myös tulossa. Ne paketit, joissa on viivakoodi, ovat seurattavissa aktiivisten kampanjoiden alla. Alle 2 kg painava paketti lähetetään joskus kirjeenä. Niitä voit kysyä siitä jakelupisteestä, johon pakettisi tai isommat kirjeet yleensä toimitetaan. Otathan tarvittaessa yhteyttä kuljetusyrityksen asiakaspalveluun. Jos nämä eivät voi auttaa sinua, otathan yhteyttä tukeemme.

  Mitä teen, jos paketin sisältö on väärä tai pakettini on vaurioitunut?

  Ota yhteyttä tukeemme, niin me autamme sinua.

  Saanko uuden paketin, jos sille on tapahtunut jotain matkan varrella?

  Jos paketillesi on tapahtunut jotain, ota yhteyttä tukeemme ja kerro siitä. Yleensä emme voi lähettää sinulle uutta pakettia, mutta pyrimme auttamaan sinua valitusasioissa.

  Miten kylmä- ja jäätuotteet toimitetaan?

  Pakettisi toimitetaan joko kotiovellesi tai lähimpään noutopisteeseen. Pakettisi sisältää kylmäkalleja (joko jääkaappikylmiä tai jäisiä riippuen tuotteista). Täytäthän tämän vuoksi ovikoodin tai rapunnumeron profiiliisi. Jos kyseessä on kampanja, jossa käytämme kotiinkuljetusta, pakettisi jätetään ovesi ulkopuolelle. Olethan tällöin varautunut, että joku on vastaanottamassa sitä toimituksen tapahtuessa.

  Mitä teen, jos en voi hakea pakettiani?

  Ota yhteyttä tukeemme, niin autamme sinua.

  Saanko pitää kokeilemani tuotteet?

  Useimmissa kampanjoissa saat sellaisia tuotteita kokeiltavaksi, joita kokeilet itse ja jaat ystävillesi. Poikkeustapauksissa sinun tulee palauttaa tuote kokeilujakson loputtua. Tämä koskee yleensä kalliita tuotteita ja tästä informoidaan selkeästi niin kampanjakutsun kuin kampanjan alkamisen yhteydessä.

  Mitä teen jos muutan?

  Me emme voi muuttaa osoitettasi, jos olet jo ilmoittautunut kampanjaan. Pidäthän huolen, että osoitteesi on oikea jo ennen ilmoittautumistasi kampanjaan. Jos olet epävarma siitä, mikä osoite on voimassa pakettisi tullessa perille, otathan yhteyttä tukeemme saadaksesi lisätietoja toimituspäivämäärästä.

 • Kampanjaan osallistuminen

  Mitä buzzaaminen tarkoittaa?

  Tutustuttuasi kampanjamateriaalin ja luettuasi buzzesitteesi kokeile tuotetta tai palvelua ja luo siitä oman mielipiteen. Jaa myös mahdollisia tuotenäytteitä ja puhu tuotteesta ystävillesi ja tuttavillesi. Kampanjan aikana voit myös kirjoittaa tuotteesta tuotearvostelun. Klikkaa ”buzzaa”-kohtaa ajankohtaisen kampanjan alla. Jaa myös hashtagein varustettuja viestejä sosiaalisessa mediassa. Näin osallistut usein myös kampanjakilpailuun. Kampanja-ajan lähestyessä loppuaan vastaa loppuraportin kysymyksiin.

  Mitä minulta odotetaan buzzauksen aikana?

  Buzzaamisella tarkoitetaan, että luomme pöhinää tuotteen ympärille. Kerro tuotteesta tai palvelusta itsellesi sopivaan tapaan ystävillesi ja tuttavillesi. Saatte myös mahdollisuuden kokeilla sitä. Jotta tämä onnistuu hyvin, kokeile tuotetta tai palvelua ensin itse ja tutustu tarkoin kampanjamateriaaliin, jotta sinulla on jotain jännittävää kerrottavaa siitä.

  Pitääkö minun kertoa olevani buzzador?

  Kyllä, sinun tulee aina kertoa olevasi buzzador. Siihen ei liity mitään negatiivista, vaan se kuvaa, että sinulla on jotain jännittävää kerrottavaa ja kokeiltavaa.

  Pitääkö minun kertoa tuotteesta vain positiivisia asioita?

  Buzzaamisen tulee olla rehellistä ja sinun tulee keskustella ystäviesi kanssa. Huono tuote luo huonoa buzzia, mutta sinun ei tule koskaan valehdella mielipiteestäsi. Jos luulet jo kampanjan alussa, että et tule pitämään tuotteesta, on parempi, että et vastaa kampanjakutsuun.

  Mitä teen, jos en pidä tuotteesta?

  Jos mahdollista, vastaa ei jo kampanjakutsuun, esimerkiksi jos et pidä tuotteesta tai olet allerginen sille. Jos huomaat kampanjan aikana, että et pidä tuotteesta tai et koe hyväksi, että juuri sinä buzzaat sitä, voit ottaa yhteyttä tukeemme. Sen sijaan, jos et esimerkiksi pidä tuoteen mausta, voi olla, että ystäväsi pitävät siitä, ja voit buzzata tuotetta joka tapauksessa eteenpäin.

  Pitääkö minun vastata loppuraporttiin, vaikka en ole saanut pakettiani?

  Ilmoita ensin tukeemme, että et ole saanut pakettiasi. Vastaa tämän jälkeen loppuraportin ensimmäiseen kysymykseen, että et ole saanut pakettiasi. Sinun ei tarvitse vastata muihin kysymyksiin ja kampanjaan osallistumisesi hyväksytään.

 • Raportointi

  Kuinka raportoin?

  Kampanja-ajan lähestyessä loppuaan, vastaat aina loppuraportin kysymyksiin. Saat meiltä muistutusviestin tämän ajankohdan lähestyessä.

  Milloin loppuraportin tulee olla valmis?

  Löydät päivämäärän kampanjan vahvistusviestistä. Löydät sen myös omasta profiilistasi.

  Mihin loppuraportteja käytetään?

  Loppuraporttien tarkoituksena on kerätä niin paljon tietoa kuin mahdollista kokemuksistasi tuotetta tai palvelua kohtaan kampanjamme toimeksiantajalle. Henkilökohtaisella kokemuksellasi on merkitystä.

  Mitä tapahtuu jos en raportoi ajoissa?

  Raportoi niin pian kuin mahdollista. Jos raportoit muutamia päiviä tai viikkoja viimeisen raportointipäivämäärän jälkeen, riskeeraat, että et saa enää uusia kutsuja. Jos sinulla on jotain erityisiä syitä, otathan yhteyttä tukeemme.

  Mitä teen, jos raportointilinkki ei toimi?

  Tavallisin syy tähän on, että olet jo raportoinut. Tarkista tämä profiilistasi. Jos tämä ei auta, sulje selain ja avaa se uudestaan (esim. Internet Explorer tai Firefox) ja aloita uudestaan. Jos tämäkään ei auta, otathan yhteyttä tukeemme.

  Kuinka paljon minun tarvitsee kirjoittaa avoimiin kysymyksiin?

  Sinun ei tarvitse täyttää koko tilaa tekstillä. Tätä tärkeämpää on, että kerrot meille tärkeimmät mielipiteesi. Pidä mielessäsi, että tuote- tai markkinointipäällikkö tulee lukemaan sen, mitä kirjoitat. Jos tila ei riitä, voit kirjoittaa lisätietoja erilliseen dokumenttiin ja lähettää sen meille tukeen.

  Miksi minun tulee raportoida kampanja?

  Sinun tulee raportoida, jotta näemme, että olet täyttänyt tehtäväsi buzzadorina ja että saamme kerättyä mielipiteesi tuotteesta tai palvelusta. Kerromme mielipiteesi eteenpäin toimeksiantajallemme.

 • Uusien buzzadorien värväys

  Saanko lisäpisteitä värväyksistä?

  Kun joku on rekisteröitynyt uudeksi jäseneksi ja lisännyt nimesi värvääjäkseen, näet henkilön värväykset-listalla. Muistathan, että jos joku on saanut kutsun liittyä buzzadoriksi useammalta henkilöltä, ei ole varmaa, että hän käyttää juuri sinun värväyslinkkiäsi.

  Kuinka värvään muita buzzadoriksi?

  Mene värväykset välilehden alle. Kutsut ystäväsi liittymään buzzadoriksi kirjoittamalla hänen sähköpostiosoitteen. Jos haluat kutsua samalla kertaa useampia henkilöitä, lisää puolipiste (;) sähköpostien väliin. Kutsutut ovat listalla, kunnes he ovat liittyneet jäseniksi tai he poistuvat listalta, kun kutsuaika on mennyt umpeen.

 • Buzzadorina toimiminen

  Mitä minulta odotetaan buzzadorina?

  Buzzadorina voit osallistua kampanjoihin ostamalla tuotteita tai saamalla kampajakutsua, jos profiilisi on valmis. Jos haluat osallistua

  • kokeilet itse tuotetta tai palvelua,
  • arvostelet tuotteen tai palvelun verkossa ja
  • raportoit kampanjan.

  Kuinka paljon tähän kuluu aikaa?

  Buzzaaminen ei vie pajon aikaa, mutta tämä riippuu myös siitä, miten haluat buzzata tuotetta/palvelua. Tuotenäytteiden jakaminen, ystävien ja tuttavien kanssa keskustelu ja loppuraporttiin vastaaminen ovat ainoat pakolliset osat. Rohkaisemme kaikkia myös buzzaamaan sosiaalisessa mediassa ja osallistumaan kampanjakilpailuihin. Monista ne ovat kaikkein hauskimpia osioita, mutta niihin osallistuminen ei ole pakollista.