Kampanjtyp

Här finns all information om Kampanjtyp

Buzz

I Buzzkampanjer får du testa produkter helt gratis. I utbyte vill vi ha din ärliga åsikt om produkten/produkterna vilket i de flesta fall innebär att du behöver:

– Dela ett inlägg på sociala medier
– Skriva en recension om produkten på buzzador.com
– Svara på en rapport efter kampanjens slut

Typiska Buzzkampanjer kan vara produkter inom livsmedel, hem, skönhet/hälsa.

R&R (Ratings&Reviews)

I R&R-kampanjer får du testa produkter helt gratis. I utbyte vill vi ha din ärliga åsikt om produkten med fokus på recensioner. I en R&R behöver du:

– Skriva recensioner om produkten på de länkar du får skickat till dig under kampanjperioden
– Svara på en rapport efter kampanjens slut

Typiska R&R-kampanjer brukar vara produkter i en lite dyrare prisklass (än Buzz) och är ofta elektronikprodukter inom hem, skönhet/hälsa och hygien.

Deals

I Dealskampanjer har du möjlighet att ta del av ett särskilt erbjudande för en produkt eller tjänst. Det kan antingen innebära att du får köpa en produkt till ett reducerat pris, eller att du får testa en tjänst under en gratis eller rabatterad provperiod. Vad som sedan krävs av dig för att få ta del av dessa erbjudanden kan se olika ut. Oftast är fokus antingen på att dela inlägg på sociala medier eller på att skriva recensioner.
Typiska Dealskampanjer kan vara produkter med högt värde (t.ex. en TV) eller abonnemangstjänster för t.ex. böcker, film/tv-serier eller telefonabonnemang.

MI (Micro Influencer)

Micro Influencer-kampanjer är riktade till dig med större sociala medier-konton (framför allt Instagram). I dessa kampanjer får du en eller flera produkter (kan vara inom olika kategorier och prisklasser). I utbyte signerar du ett digitalt kontrakt där du lovar att dela X antal poster om produkten/produkterna med din ärliga åsikt på sociala medier. Fokus i dessa kampanjer ligger på att skapa snyggt/kreativt content, skapa registreringar på tjänster eller generera försäljning i externa webbshoppar.

MI+ (Micro Influencer+)

MI+ kampanjer fungerar likadant som vanliga MI kampanjer. Skillnaden är att MI+ kampanjer riktar sig till professionella influencers som kan fakturera sin ersättning. För att kunna delta i dessa krävs att du kan fakturera och att du har ett företag med ett registrerat organisationsnummer och f-skatt eller att du använder en extern faktureringstjänst. I dessa (exklusiva) fall får du betalt för att delta i kampanjerna.